Be Followers

Wednesday, 26 December 2012

Scan 4D, sekodeng Adik Hadiff

Ahad baru ni aku ada appointment untuk scan 4d kat Poliklinik Umra, Seksyen 13, Shah Alam. Appointment ni aku buat thru online kat facebook 3D 4D Scan Malaysia. Ni pun lepas aku google cari scan terrrrrmurah yang ada kat area Lembah Klang ni..

Rupanya glamer jugek ramai yang buat scan 4d ni dengan Miss Jezzleyn, Sonographer. Appointment dgn dia ni boleh le pilih tempat yg paling dekat dgn rumah kita.. Dia buat kat Ampang,  Seri Kembangan, Petaling Jaya & Shah Alam. Dengan bayaran hanya RM100, kire puas hati le dapat CD dan Printed Copy. Giliran pun xlama..Aku punye turn tepat pada waktunye 10.20 am. 

Dalam setengah jam bergantung pada baby tu nak tunjuk muka atau tak..Baby aku ok, senang dipujuk..Kasi tunjuk muka n sempat smile walaupun tido..Miss Jezzleyn tu pun mmg pakar pujuk baby..Dah mmg kerja dia..

Dan paling best bile Husbandku n Hadiff join tgk sama..Bukan main excitednye terutamanya Hadiff...Gendernye pun dah tau dah..Yeeaaaaa...Gumbira tak terkata!!!Alhamdullilah..Semoga Anakku selamat dilahirkan pada masanye nanti dengan keadaan sihat,,sempurna selamat segala..Ameen...

Jom tgk gambar Babyku yang mukanye iras betul dengan Abangnye...Tak rupe Ayah lagi la..Dengan hidung kembang warisan Mama nye ni....Hahaha...

Muka ada senyum..ni gambar iras Abang Hadiff. Masa ni usia 29week 5days..

Hidungnye sama jugek macam Abang Hadiff baru lahir dulu...kembanggg!!!

Dagu pun macam Abang Hadiff...Rambutnye lebatkah???Klau Abang Hadiff dulu botak keluk...

Graf ni Miss Jeez dah explain tapi aku lupe,,yang aku ingat dia cakap,,berat baby agak besar terlebih sikit je dari graf..yang lain semua level sama dengan Graf...Suke baby tembam2..tapi xmau le tembam sgt smpai payah nak push..uisssyhhhh!!hehehe... 

Thursday, 6 December 2012

4 Dec 2012 Besday Hadiff yang ke 4 tahun

Happy Birthday to anak mama Ayyis Hadiff yang ke 4 tahun...Sekejap je dah 4 tahun, mama rasa baru je pas beranakkan awak 4 Dec 2008 pada jam 11.45 malam dengan bantuan Vakum disebabkan anak mama dah overdue lama sangat...sampaikan dah makan najis sendiri..Kesian anak mama..Tapi dari sejak lahir apa yang mama nampak,,anak mama ni cekal dan kuat semangat...Tak banyak meragam.. (Harap adik Hadiff yang dalam perut pun cam Hadiff jugek,,steady je) Love u Sayang...

Celebrate kecil-kecilan aje kat nursery/ skoll dia...Cuma bawak kek dengan goodies...Tu je yang sempat dan mampunye pun...hehehehe...janji celebrate....Hadiff pun dah beso dah reti mintak di celebratekan besdaynye..Maybe pasal selalu kawan2 celebrate gek kt sekolah...Dia pun nak jugek la potong kek n kawan2 nyanyikan lagu besday,,pas kek n goodies kat kawan2..

Ni kat nursery dia a.k.a jugek skoll dia...N kebetulan besdaynye cuti sekolah,,berapa kerat je la pun yang ade...
Mama x tempah kek pun,,main beli jek..kebetulan fenomena gangnam style,,jadik kek ni je la non hado pon...

Ini best friend Hadiff,,Luqman namanye...

Friendly btul la..sporting gambo peluk bagai..yg peluk2 Hadiff tu budak 6 tahun & 5 tahun...Dia  bergaul dengan sume orang tak kire umur..

Makan2 kek reramai...

Tu lah kek nye...& bagi goodies kat kawan2...
Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, 26 November 2012

Friday, 16 November 2012

Mandi manda!

Terima kasih kepada Bai yg amekkan pic ni,,menutop perot mama yg tgh memboyot..hahaha..pelik  sgt,,pdahal gile beso dah perut mama..

Anak ayah!!

Sgt panas,,Hadiff dah gelap dibuatnye..eh, ayah jgn cakaple kan..sejak azali lagi..hehehe

Jgn main jauh2 ye sayang,...

Sebelum slide,,peace dulu...

Apa yg terbongkok tu??

Suke sangat tgk aksi ni!!

Jgnle pjg sangat jelirnye ayah!!Hadiff jugek yg jelir comel!!

Smile!!

Ini tempat aku yg punye!!kata Hadiff.

Peace,peace,,peace..sonoknye main air!!

Tgh discuss nak cari port mana pulak main air..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Good Bye Class 4 Honest....

Tajuk di atas tu...4 Honest tu nama kelas Hadiff..hehehehe...

Ahad 11 Nov 2012, Skoll Hadiff panggil for parent meet day..Biasalah dah ujung tahun sekolah..Nak tunjuk perkembangan & kemajuan anak kat sekolah..So far, Hadiff ok la..

Next year Hadiff still sambung kt Little Chaliph ni jugek..Hati teringin nak tukar ke Genius Aulad, tapi payah lak xde daycare kat sana..Memandangkan tahun depan pun Hadiff bakal terima adik baru, so aku tak nak serabut2 pikir psl nak cari daycare lain pulak untuk Hadiff..Seeloknye teruskan je kat LC sekali senang siap dengan daycare..tak payah aku nak pening2..Nanti adik dia ntah sape pulak nak jaga...huhuhu...Eh,,cite dah melalut dah ni lari dari tajuk..

Jom tengok aktiviti Hadiff sepanjang setahun sekolah...Aku sangat terhibur tengok buku Art&Craft Hadiff..Tecer cakap klau aktiviti camtu dia suke sangat..ye la main gam, tampal2,, main water colour..Ada aku tepek sikit di bawah, gambo hasil seni Hadiff yang benonye tak berseni pun dia,,cam mama dia..hihihi..

Yg ats tu buku Art&Craft Hadiff. Bawah tu result exam dia, Islamiyah 84%, Science 94%, BM 96%, BI 100%, Mate 100%. Islamiyah Hadiff result dah turun ye,,camne nak jadi ustaz ni??hehehe..

Komen yang positif dari teacher..Ok la bagi aku ada peningkatan dan perkembangan yang memberangsangkan  bagi kemampuan Hadiff. Sebab Hadiff ni sangat liat nak belajar bile kat rumah..Selalu bila mama ajar dia main2 pastu buat dek..camno tu?

Suke la tgk yg ni..Yg ni dapat "good" dari tecer.

Mana tangan lagi sebelah?

?My Lovely House" tu tulisan tecer ye..Hadiff tampal2 je..
Walaupun nampak sangat malas kaler..tp mama suke jugek tgk...Tecer ckp Hadiff kaler ikut mood dia je..Kadang kaler sikit2 dah..

main watercolour mmg bebudak suke..
ni pun tampal2..
Ni buku Hadiff yg 4year...tecer dh pulangkan..semak2 byk yg Hadiff bt xhabes..terutama bab  colouring..so,mama xpyh lg beli buku just sambung je..
Ni kelas Hadiff..4 years mmg xramai..so senang tecer nak bg tumpuan...

Gambo Hadiff kat skoll. Tak menahan tu still jari tunjuk peace....yoooo!!!Cuma tak tayang gigi pasal tecer xkasi kata Hadiff..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, 8 November 2012

Hadiff @ LC Perfomances 2012

Hadiff yang tanpa samping berbaju gold...Dia tambah pulak kreograf sendiri..Tecer dia ckp kira ok la tu..Masa rehearsal abes rosak..Naughty Hadiff...Hmm,,bila tecer ckp mcm tu aku dah dapat bayang apa dah jadi..Dia buat pesta dia le tu...

                          
Published with Blogger-droid v2.0.9


Hadiff excited nak perform utk concert

Dlm keta dah x sabar2


Belakang stage